Vakuování uchovává potraviny čerstvé až čtyřikrát déle než běžné skladování. Velká vakuová nádoba STATUS o objemu 2 litry zajišťuje optimální podmínky pro skladování a je vhodná do mikrovlnné trouby, myčky, lednice i mrazáku. Vakuum lze jednoduše vytvořit ruční nebo elektrickou pumpou, případně vakuovačkou potravin. Díky vakuování vám vaše zásoby čerstvých, ale třeba i sušených potravin vydrží až 4× déle než při běžném skladování.

Výhody vakuovací dózy s objemem 2l?
- Objem vakuové nádoby: 2 l
- Materiál: TRITAN – pevný odolný, který neabsorbuje žádné barvy ani pachy
- Lze umývat mycími prostředky i mýt v myčce
- Manuální nastavení data uložení potravin
- Vyrobeno ve Slovinsku Ideální na hotová jídla, ovoce, zeleninu i pečivo
- K této dóze je nutné dokoupit ruční nebo elektrickou vakuovací pumpu pro odsátí vzduchu
- Lze dokoupit odkapávací mřížku pro uložení vlhkých potravin (STATUS odkapávací mřížka pro 1,4l a 2l dózy 457040)

Inteligentní skladování pro zdraví a ekologii
Vakuování potravin patří mezi nejpopulárnější trendy ve světových kuchyních. Tento způsob uchovávání potravin nejen prodlužuje jejich trvanlivost až čtyřikrát, ale také zajišťuje zachování maximálního množství živin, minerálů a vitamínů. Vakuovací dózy na potraviny, které lze snadno stohovat a uskladnit, umožňují efektivní přehled o vašich zásobách, což přispívá k lepšímu plánování a minimalizaci potravinového odpadu.

Tajná zbraň pro alergiky
Tato technika je zvláště přínosná pro osoby s histaminovou intolerancí, protože zpomaluje tvorbu histaminu v potravinách. Díky tomu zůstávají potraviny déle čerstvé a bezpečné ke konzumaci. Vakuování v potravinových dózách tak nejen minimalizuje plýtvání, ale zároveň podporuje udržitelnější a zdravější způsob stravování.
Jak využít 2l krabičku na oběd STATUS?
- vakuování celých hotových jídel (omáčky, polévky, maso)
- převážení potravin na dovolenou či výlety
- vakuování čerstvého ovoce a zeleniny
- marinování masa ve vakuu
