Vakuování je perfektní způsob, jak uchovávat potraviny tak, aby vám vydržely dlouho čerstvé a plné chuti. Vakuovací dóza STATUS s objemem 0,5 litru s atraktivním růžovým víkem je ideální doplněk do každé kuchyně. Vakuování potravin uchová každý obsah čerstvý i čtyřikrát déle, než při standardním skladování. Vakuovací dóza lze použít jak v mikrovlnce, tak v lednici, mrazáku a pohodlně ji umyjete i v myčce. Díky odsátí vzduchu nedochází k oxidaci, množení bakterií nebo kažení potravin.

Hlavní benefity dózy na potraviny 0,5l:
- Objem vakuovací dózy: 0,5 l
- Vyrobeno z TRITANU – kvalitní materiál, neabsorbuje barvy ani pachy
- Můžete mýt běžnými prostředky na nádobí i v myčce
- Manuální ukazatel data uložení potravin
- Vyrobeno ve Slovinsku
- Hodí se jako krabičky na obědy, svačiny do školy apod.
- Nutné dokoupit ruční nebo elektrickou vakuovací pumpu pro odsátí vzduchu
- Lze dokoupit odkapávací mřížku pro uložení vlhkých potravin (STATUS odkapávací mřížka pro 0,5l a 0,8l dózy 455060)

Vakuování – skladujte potraviny efektivně a ekologicky
Vakuováním prodloužíte trvanlivost potravin až 4násobně, ale uchováte všechny živiny, minerály a vitamíny v největším množství. Proto je v moderních domácnostech stále oblíbenější. Všechny dózy jsou stohovatelné. Díky tomu máte stálý přehled o všech zásobách. Budete méně vyhazovat a ztrácet čas zbytečnými nákupy.

Dózy ideální na diety
Vakuování potravin je klíčem k organizaci nejen kuchyně, ale celého jídelníčku. Ve vakuu se produkce histaminu výrazně snižuje. Pokud máte alergii na histamin, můžete si bez obav připravit jídlo na několik dní dopředu. Skladovací nádoby na potraviny jsou také skvělým řešením pro bezlepkovou stravu – své zásoby můžete uchovávat odděleně od běžných potravin, aniž byste se museli obávat kontaminace.

K čemu je skvělá 0,5l vakuová dóza STATUS?
- krabička na obědy do školy nebo do práce ke snížení spotřeby jednorázových obalů
- svačiny pro jednoho, které zůstanou po dlouhou dobu křupavé a čerstvé
- zbytky jídel, které nechcete vyhodit
- cukr, káva a čaj, sypké potraviny – nenasáknou pachy a jsou chráněny před moly