Univerzální vakuové sáčky ve velikosti 20 × 28 cm jsou skvělé pro vakuování porcí hotového jídla, které vám vydrží ve vakuu i týden. Sáčky do vakuovačky potravin STATUS vyráběné v rodinné firmě ve Slovinsku jsou velmi pevné a proti konkurenci mají několikanásobnou tloušťku a pevnost. Sáčky na vakuování potravin jsou vhodné pro skladování potravin v mrazáku i v lednici.

Na co se sáčky 20 × 28 cm hodí?
- Vakuování hotových jídel
- Vakuování pečiva
- Vakuování zeleniny
- Vakuování nakrájeného masa
- Vakuování plátkových sýrů
- Vakuování ořechů a sušených plodů

Proč si vybrat vakuové sáčky STATUS?
- Kompatibilní se všemi vakuovačkami potravin na trhu
- Zesílená extra tloušťka fólie: hladká vrstva 100 µm / vroubkovaná vrstv až 130 µm
- Čtyřvrstvá technologie pro extrémní ochranu potravin
- Vroubkovaná (žebrovaná) horní folie
- Ekologické a ekonomické řešení: lze používat opakovaně a mýt v myčce
- Vhodné pro přípravu Sous Vide
- Výborné pro vakuování masa či zeleniny do mrazáku
- Díky vakuování se nevytváří námraza, která mění kvalitu, barvu i chuť potravin
- Certifikace o zdravotní nezávadnosti
- Vyrobeno v EU (Slovinsko)

Proč zvolit vakuové sáčky STATUS?
Proč byste měli koupit dražší sáčky, když je na trhu tolik levnějších variant? Protože investice se vám v tomto případě opravdu vyplatí. Většinu problémů s vakuováním nezpůsobují nekvalitní vakuovačky potravin, ale naopak nevhodné sáčky. Při výběru sáčků hrají roli tři základní faktory:
- složení sáčků
- tloušťka (síla) folie
- tvar a výška žebrovaného profilu
Vakuové sáčky STATUS jsou vyrobeny z kvalitních certifikovaných materiálů, které jsou zdravotně nezávadné a neabsorbují pachy, proto je lze používat opakovaně. Díky tomu, že síla použité folie je proti běžným sáčkům několikanásobná, působí sáčky nejen jako ochrana před vzduchem, ale i jako bariéra před mechanickým poškozením. Nemusíte se tedy bát námrazy ani pomačkání v mrazáku či na cestách. Výška profilu (0,2 mm) zároveň zajistí i pevnost samotného sáčku ve sváru, takže se sáčky neroztaví a neztrácí podtlak. Sáček na vakuování STATUS má tloušťku 130 µm a hladká vrstva má tloušťku 100 µm. Pro srovnání: běžné plastové sáčky mají tloušťku pouze kolem 20 µm.
Proč vlastně vakuovat potraviny
Pokud chcete šetřit svou peněženku, přírodu i čas, je vakuování tou nejlepší cestou k udržitelné domácnosti. Nejenže sáčky můžete používat opakovaně, ale naučíte se beze zbytků a potravinového odpadu využít 100 % zakoupených potravin, sklizně ze zahrádky nebo hotových jídel. Zavakuované potraviny vám totiž vydrží až 4násobně déle než při běžném skladování potravin v lednici. Naučíte se hospodařit, rozdělovat si potraviny na jednotlivé porce a vše budete mít vždy v té nejlepší kvalitě a po ruce. Vakuovačka potravin je skvělý pomocník do každé domácnosti, maximalizujte její efekt a investujte i do stejně kvalitních vakuových sáčků a folií. Dejte stop plýtvání jídlem.
