Horkovzdušná fritéza Ariete Airy Fryer Oven 4619 je dostatečně velká pro přípravu jídla pro celou rodinu. Má úctyhodný příkon 2000 W. Pokud hledáte pomocníka, který vám umožní vařit zdravě, s nízkým obsahem tuku, ale efektivně, určitě vsaďte na tento multifunkční spotřebič. Ve fritéze se horký vzduch dokonale rozprostírá a zajišťuje rovnoměrné pečení jídla ze všech směrů současně. Umožňuje přípravu mnoha zdravých variant běžných pokrmů díky nastavení teploty 80-200°C. Má osm přednastavených programů pro pečení, grilování a fritování zcela bez zápachu. Mini trouba má 3 fritovací mřížky pro pečení několika jídel naráz.
Hlavní benefity:
- 8 přednastavených programů: mražené hranolky, pečené dezerty, ryby, grilované kuře, masové špízy, červené maso, kuřecí, mořské plody
- Nastavitelná teplota od 80 do 200 °C
- Objem 11 litrů
- Nastavení času 60 minut
- Příslušenství: 3 fritovací mřížky, plech na pečení, otočný koš na fritování, rožeň na kuře, rukojeť na vyjmutí rožně a otočného koše
- Vhodné i pro ohřev hotových jídel
- Vnitřní světlo
- Příprava jídel bez nepříjemného zápachu

3 úrovně pečení
Multifunkční mini trouba Ariete Airy Fryer Oven 4619 má 3 fritovací mřížky, na kterých se dá vařit v jeden čas. Můžete tak zároveň připravovat hlavní chod i přílohu - bez čekání a zbytečného ohřívání. Ve všech třech patrech je díky unikátní 360stupňové cirkulaci vzduchu stejná teplota. Odpadá tedy starost s tím, že jedno jídlo je připálené a druhé ještě není ani zdaleka hotové.
Osm programů pro pečení i ohřev
Mini trouba má 8 přednastavených programů. Vychutnáte si zdravé řízky, hranolky bez oleje, rybí prsty, ale i připravíte si i grilovanou zeleninu nebo sladký dezert.
- Mražené hranolky
- Pečené dezerty
- Ryby
- Kuře na rožni
- Masové špízy
- Červené maso
- Kuřecí maso
- Mořské plody

Rošt na pečení kuřete
Fritéza je vybavena i roštem pro grilování celého kuřete. Stejně tak na něm upečete i lahodné zdravé špízy. Výsledek bude stejně výborný, jako byste použili skutečný gril.
Zdravé vaření bez tuku
Zatímco při klasickém fritování se jídlo doslova koupe v oleji, hranolky z horkovzdušné fritézy potřebují sotva lžíci oleje. Díky vysoké teplotě vzduchu a jeho rovnoměrnému proudění budou všechny potraviny krásně křehké, křupavé a zároveň šťavnaté. Balení obsahuje také otočný koš na hranolky. Bez zbytečného tuku, zdravěji a stravitelněji. Navíc po fritování není nutné vylévat litry zbytečného přepáleného oleje.
Smaží, peče, griluje
Jak vlastně horkovzdušná fritéza funguje? Horký vzduch od 80 do 200 °C je vháněn do trouby a rovnoměrně cirkuluje celým prostorem. Díky tomu, že lze nastavit teplotu a intenzitu úpravy jídel, můžete ve fritéze nejen fritovat, ale i péct oblíbené dezerty. Trouba je dostatečně prostorná na opékání kuřete.